2011. június 26., vasárnap

Kína, Tibet

Annyira ismerős valahonnan (Demszky tudna erről mesélni), amikor lehetséges tüntetőket állítanak elő a rendőrségen hirtelen, vagy a Bevándorlási Hivatalban kell ügyet intézni, pont aznap amikor kínai diplomaták éppen erre járnak. És teszi mindezt az a Párt, merthogy a rendőrség nem magánszorgalomból tette ezt, az egészen biztos, aki korábban kiállt a tibeti függetlenség mellett. Persze miért lenne meglepő Ventilátoréktól ez a hirtelen pálfordulás?

Az már csak hab a tortán, hogy dulakodásba fulladt egy zászlófelmutatási kísérlet, az ELTE Konfucius Intézetét megszállta a rendőrség.

A következő mi lesz? Tüntetéseket fognak betiltani politikai okokból? Pragmatikus okokból lefekszünk bárkinek és köpünk a demokráciára, mert Viktornak ez fontosabb?

Mi a helyzet az államadósság ellen vívott háborúnkkal? Vagy ebbe az 1 mrd euros kínai hitel nem tartozik bele? Vagy mostantól Ázsiához húzunk, onnan lehet hitelekkel növelni az államadósságot, a gaz imperialistákkal szemben, akik ugye az ellenségeink, és velük szemben szabadságharcról gagyarászunk kipirult orcával? Most már nincs SZU akihez lehetne dörgölőzni, akkor jó lesz Kína is, hiszen az is komcsi? Vagy oda el lehet menni tanulmányútra, hogyan kell félkomcsi diktatúrát üzemeltetni, ami szeretett Vezérünk szíve vágya? Kicsit korábban meg habzó szájjal kommunistázunk? Egyesekben semmi önbecsülés és gerinc nincs?

forrás: napi.hu - mit hozott a kinai miniszterelnök

Tibeti tüntetők - mandiner.hu (a reakciók miatt)

atv.hu - Tibeti tüntetők: összejátszott a hatóság a kínaiakkal?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése