2011. június 3., péntek

ENSZ raportőr, Frank La Rue esete a magyar parlament emberjogi bizottságával

A pofátlanságuk szinte már űberelhetetlen. Felesleges lenne ugyanazt leírnom, mint amit a Varanuson írtak, ezért innentől egy az egyben átveszem a Varanus cikkének ide vonatkozó részét:

a teljes cikk - varanus blog

Nem járt semmivel jobban a hazánkban tartózkodó ENSZ raportőr, Frank La Rue sem. A nagybüdös emberi jogi bizottságával volt találkozója tegnap, ami meglehetősen sajátosra sikerült. A médiatörvény ügyben vizsgálódó raportőr első, áprilisi tockososztásán már jelezte, találkozni kíván a parlamenti bizottsággal, és elkészített egy listát azokról a civil szervezetekről, akiket szeretne az ülésen meghallgatni a médiaszabályozásról. Erre a malőrsorozatra és tahóságözönre viszont nem számított:

1: a bizottság nem rendes ülést tartott ahogy kérte, helyette "nyilvános meghallgatást" rendezett.

2: a sajtónak nem szóltak, sőt, a Népszabinak az ülést magát is letagadták.

3: az emberi jogi bizottság egy emberi jogi ülésre éppen az emberi joggal foglalkozó civil szervezeteket, pl TASZ nem akarta beengedni. Szigeti Tamás szerint kizárólag a rámenősségüknek köszönhették, hogy végül - a raportőr kérésének megfelelően - résztvevők lehettek.

4: a bizottság elnöke bojkottálta a raportőr által összeállított, civil szervezetek meghívóit tartalmazó listáját, mert szerinte azok társadalmi támogatottsága nem ismert. Mondta ezt pl a hatvanezer fölötti taglétszámmal bíró Millára, a TASZ-ra, az Amnesty International-ra és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetre az a Lukács Tamás, akinek pártja (KDNP) tizedszázalékban kifejezhető támogatottsággal bír, és létezése a Nagy Testvér jóindulatától meg a Fidesz-KDNP kettős tagságtól függ.

5: Lukácsnak végül nem maradt más választása, mint beengedni a TASZ, AI és Milla képviselőjét, a saját - Összefogás a Magyar Családokért Egyesület, Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége, MÚOSZ- meghívottai mellé.

6: ezek után Lukács a kormány és a véleményszabadság nevében nem engedte felszólalni Molnár Péter Milla tagot, aki nem mellesleg a Közép-Európai Egyetem kutatója. Cukiság, hogy egyetemi kutatóként sem szólalhatott meg, mert csak.

7: az ülés fénypontja Illésy Mátyás, Összefogás a Magyar Családokért Egyesület elnök Trianon miatt kell a médiatörvény! - benyögése volt.

8: eztán Lukácsnak eszébe jutott, hogy a bizottság tulajdonképpen nem illetékes médiatörvény ügyben, és berekesztette az ülést.

Mit lehet erre mondani? Felesleges magatokat szoci összeesküvéssel mentegetni, ha ennyire hülyék vagytok! A katolikus ámokfutó félhülye kiállította rólatok a bizonyítványt megint a világ előtt. A baj csak az, hogy ezzel rólunk is. Lukács Tamás műsora bemutatta minden kíváncsinak, hogy működik a magyar parlamentben egy emberi jogi bizottság, hogy a magyar kormány szarik magasról a véleményszabadságra, és ha rajtatok múlik itt csak az pofázik szabadon, akinek szabad.

Nem kell több nyálas lózung Orbántól alázatról, visszafogottságról, emberségről és gőgmentes kormányról. Mert a hitele nulla, a mondanivalója üres fecsegés, ami egy napig sem érvényes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése