2011. június 22., szerda

Megyünk Európába - avagy a rabszolgaközmunka.

Ezt aztán jól kisütötték, csak nézek tátott szájjal, ezek az emberek normálisak? Komolyan a fidesz olyan mint a Farcry: Amikor azt hiszed, ezt már nem lehet überelni, jön egy még vadabb!

Idézek a vastagbörről (elnézést azoktól, akik az én emelkedett stílusomat akarják élvezni, de amit zero írt, ahhoz nincs mit hozzátenni):

teljes cikk

"Orbán Viktor megmondta: "A gátépítés, a csatornatisztítás, a víztározó-építés nem a 21. századi technológiával történik Magyarországon, hanem közmunkában."

A "Szolgálat és Becsület" érdekvédelmi mozgalom honlapján konkrét terveket lehet olvasni, túlságosan konkrétak ahhoz, hogy kamunak lehessen minősíteni.

Három nagy területen indulnak el a közmunkák:
1. Stadionépítések
- A Puskás Ferenc Stadion bontását októberben kezdik, közmunkásokkal.
- Az új debreceni stadiont 4000 közmunkás fogja építeni, az Észak-Kelet Magyarországi és  a Központi régiókból. A visszahívott szolgálati nyugdíjas rendőrökből (ugyanebből a régiókból) 1300 fő vesz részt szervezési és közbiztonsági feladatok végrehajtásában. A közmunkásokat konténerekben szállásolnák el, a rendőrök is ott laknának, de ők dupla méretű és jobb felszerelésű lakókonténereket kapnak.

2. Víztározóépítések
- Beregi-víztározó: 8000 közmunkás a Kelet-Magyarországi régióból, 2500 rendőr felügyeli őket.

3. Gátépítés és földmunkás
- Kulcs: A megcsúszott löszfal megerősítése. 2200 közmunkás, 350 rendőr.
- Budapest, Római-part: 1800 közmunkás, 150 rendőr.
- Tisza, a Szolnok-Csongrád közötti 120 km-es szakasz. 6500 közmunkás, 1200 rendőr.
- Főútvonalak felújítása és erdősítés: 5500 közmunkás, 1400 rendőr.
Konténertáborok, közmunkások, rendvédelmi felügyelők ... végül is semmi újat nem talált ki a Fidesz, volt már ilyen többször is a történelemben. Igaz, nem szívesen emlékezünk rá, de attól még volt.

Ha jól értem, akkor mondjuk egy pécsi munkanélkülinek felajánlják a debreceni közmunkát. Ha elfogadja, akkor megkapja azt a nettó 33 ezret, ha nem, akkor nem kap egy forint állami pénzt sem.
Mivel Debrecen messzebb van 1,5 órai útnál, ezért elszállásolják egy konténerbe, a többi közmunkás mellé, napi 4 órát dolgoztatják, a többi 20 órában ki tudja mit fog csinálni, és hétvégére hazaviszik. Mindezt a nyugdíjból visszahívott rendvédelmis fogja felügyelni, irányítani, aki ugyanúgy szop, mint a közmunkás, hiszen neki ott kell lakni, ő is csak hétvégére mehet haza. Vajon a napi 4 órás munkájuk után kiengedik őket megnézni Debrecent, vagy a tábort nem hagyhatják el? Lesz vajon kerítés, meg őrtornyok? "


Nem tudok mit ehhez hozzáfűzni, elképesztő...
Ehhez képest Smit marhaságai csupán szúnyogfos a levegőben

Idézném elendem megjegyzését
"A helyzet az, hogy nem szeretnék egy olyan stadion lelátóján ülni, amit visszaerőszakolt rendőrök felügyelete mellett leépített önkormányzati bérszámfejtők, leépített általános iskolai énektanárok és analfabéta hátrányos helyzetűek építettek föl éhbérért, miközben konténerekben laktak a családjuktól távol, és nem biztosítottak számukra mosakodási lehetőséget.
Az 150 évvel ezelőtt volt, hogy egy nagy építkezéshez sok-sok kubikus kellett. Ma már szakértelem kell, technológiai fegyelem és logisztika. Ezt a nyugdíjas rendőrök fogják biztosítani?"


lanyi megjegyzése
"Az normális, hogy elesett emberek távol családjuktól éhbérért dolgoznak?(Ráadásul például egy milliárdos Szima úr gyarapodására)
Belegondolt valaki, hogy egy borzasztóan heterogén közösség a hatalmas gyenge infrastruktúráju lágerekben mit fog előidézni?
Valaki belegondolt, hogy az állam a legelesettebb legkiszolgáltatottabb tagjait ezzel az egésszel eladja a gazdag vállalkozói rétegnek gyakorlatilag rabszolgának?
Persze mindenki azt gondolja, hogy vele az nem történhet meg, hogy egy szép napon egy lágerban találja magát ahol a szobájában 5 ember dohányzik 2 nem mosakszik 6 iszik 2 olvasgat.Ebédre kap valami szart., és épitheti a szép új jövőt 30.000 ft.-ért.."
Teljes mértékben egyetértek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése